Składniki :
- krewetki Black Tiger ok 15 szt
- ananas świeży 1/2 szt
- papryka czerwona 1 szt
- papryczka chilli świeża 1/2
- czosnek 1 ząbek (duży)
- pieprz do smaku
- sól morska do smaku
- pieprz cayenne mała szczypta
- oliwa z oliwek 2 łyżki
Przygotowanie :
- Krewetki opłukać, osuszyć.
- Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać
- Papryki pokroić w kostkę (niedużą), ananasa w kawałki (też nie duże).
- Ananasa i papryki podsmażyć (około 10 minut)na oliwie, (mieszać) najpierw na dużym ogniu, stopniowo go zmniejszając.
- Dodać krewetki podsmażyć po 3 min. z każdej strony.
SMACZNEGO!!!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz