piątek, 16 stycznia 2015

"Krewetki po tajsku"


Składniki :

  • krewetki Black Tiger ok 15 szt
  • ananas świeży 1/2 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • papryczka chilli świeża 1/2
  • czosnek 1 ząbek (duży)
  • pieprz do smaku
  • sól morska do smaku
  • pieprz cayenne mała szczypta
  • oliwa z oliwek 2 łyżki

Przygotowanie :

  1. Krewetki opłukać, osuszyć.
  2. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać
  3. Papryki pokroić w kostkę (niedużą), ananasa w kawałki (też nie duże).
  4. Ananasa i papryki podsmażyć (około 10 minut)na oliwie, (mieszać) najpierw na dużym ogniu, stopniowo go zmniejszając.
  5. Dodać krewetki podsmażyć po 3 min. z każdej strony.




SMACZNEGO!!!:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz