Jajka nadziewane to dobra przekąska na każdą
imprezę. Przepis nie jest zbyt wyszukany, ale jajka w tym wydaniu smakują
naprawdę dobrze. Jeżeli mielibyśmy do czego wykorzystać białka to pasta, która
nam powstaje ze składników świetnie nadaje się również na kanapki jako pasta
jajeczna własnej roboty;)
Składniki
(na 7 jajek) :
- jajka 7 sztuk
-
pieczarki 2 średnie
-
cebula jedna mała lub pół dużej
-
majonez duża łyżka
-
natka pietruszki (liście z
ok.5 łodyżek)
-
sól
- pieprz
-
masło 1 łyżka
-
papryka czerwona do dekoracji
Przygotowanie
:
1.Jajka
gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko.
2.
Pieczarki i cebulę kroimy drobno, smażymy na maśle, aż cebula mocno się
zarumieni.
3.
Solimy i pieprzymy pieczarki i cebulę (troszkę za dużo), dodajemy do rozdrobionych widelcem żółtek i mieszamy.
4. Dodajemy majonez i posiekaną natkę pietruszki i wszystko razem jeszcze raz dokładnie mieszamy, aż powstanie masa.
5.
Układamy masę na jajkach. Ozdabiamy papryką (dowolnie).
SMACZNEGO!:)
Jak dla mnie pyszne.robilam pierwszy raz i jestem zadowolona.pozdrawiam basia
OdpowiedzUsuń