Błyskawiczna
i wyrazista w smaku sałatka dla bardzo
zapracowanych miłośników sera feta…:). Niewiele składników, a jakże zaskakujący
smak:).
Składniki :
- brokuł 1 szt.
- fasola czerwona w puszce 1 puszka
- cebula czerwona 1 szt.
- ser feta 1 op.
- słonecznik łuskany prażony 100 g ( jeżeli nie mamy prażonego, możemy go uprażyć na suchej patelni)
Sos :
- jogurt grecki/ bałkański 250 g
- serek fromage w kostce 65 g ( może być też almette, delfina itp.)
- ziarenka smaku 1 łyżeczka
- czosnek 2 większe ząbki
- majonez 1 płaska łyżka
Jogurt dokładnie wymieszać z serkiem i
majonezem. Dosypać ziarenka smaku oraz dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i
jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać.
Przygotowanie :
1.Brokuł podzielić na różyczki, wrzucić
do wrzącej wody i sparzyć (4 minuty). Zlać
zimną wodą i osuszyć, przełożyć do miski.
2.Cebulę skroić w piórka. Położyć na
brokuł.
3.Fasolę dokładnie odsączyć dodać na
cebulę.
4.Fetę pokroić w kostkę dołożyć na
fasolę.
SMACZNEGO!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz