Krótko i na temat : szybka i syta:). W sam raz na zimowy obiad. Można podać
również na imprezie jako danie główne.
Porcja na 5 osób
Składniki :
- mięso
mielone 0,5 kg
- pieczarki 0,5 kg
- por
1 szt. duża
- serki
topione śmietankowe (polecam Hochland) 6 szt.
- kostki rosołowe 3 szt.
- bazylia 1 łyżeczka
- majeranek 1 łyżeczka
- sól i pieprz do smaku
- oliwa
2 łyżki
- woda
1,5 l
Przygotowanie :
Czas gotowania od momentu wstawienia
ok.45 minut
1.Pieczarki pokroić w cienkie paseczki i
podsmażyć na łyżce oliwy (około 7 minut). Lekko doprawić solą i pieprzem.
2.W garnku na zupę, w 1,5 litra gorącej
wody rozpuścić kostki rosołowe. Odlać do
miseczki małą chochelkę rozpuszczonego rosołku.
3.Do rosołków wrzucić pieczarki.
4.Podsmażyć mięso mielone (około 7 minut). Doprawić solą
i pieprzem do smaku. Wrzucić do garnka.
5.Por drobno pokroić, dodać do zupy.
6.Serki wymieszać z chochelką rosołku i
również dodać do zupy.
7.Przyprawić bazylią i majerankiem.
8.Zupę mieszać i gotować jeszcze chwilę.
SMACZNEGO!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz