niedziela, 20 kwietnia 2014

"Jajka faszerowane łososiem"


Następny z pomysłów na jajka nadziewane…Te są równie smaczne i szybkie w przygotowaniu jak poprzednie:). Nie piszę ilości składników, ponieważ wszystko zależy od ilości jajek i naszego gustu. Dobieramy ilości proporcjonalnie.

Składniki :

- jajka
- łosoś wędzony
- koperek
- majonez
- cytryna
- sól
- pieprz
- kapary (małe)

Przygotowanie :

1.Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko.
2. Łososia drobno kroimy, skrapiamy cytryną. Dodajemy do rozdrobnionych widelcem żółtek.
3. Koperek siekamy dodajemy do łososia i jajek, mieszamy.
4. Dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku. Jeszcze raz wszystko mieszamy.
5. Układamy masę na jajkach.
6. Przekrajamy małego kapara na pół i dokładamy po jednej połówce na jajko.


 SMACZNEGO!:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz